Chlorophyta -> Chlorophyceae -> Ulotrichales -> Gloeotila -> Gloeotila fennica

Laji: Gloeotila fennica

Laji on esiintynyt suomalaisissa planktonlevätilastoissa aina vuodesta 1932 lähtien nimellä Gloeotila planctonica (Järnefelt 1932) ja vuodesta 1934 lähtien nimellä Gloeotila fennica (Järnefelt 1934). Siitä ei ole kuitenkaan missään vaiheessa tehty virallista lajikuvausta, joten se on ulkomaisille levätutkijoille tuntematon. On myös mahdollista, että G. fennica on jokin jo tunnettu ja kuvattu laji (mahdollisesti Gloeotila curta Skuja).
"Gloeotila fennica" muodostaa lyhyitä, 4-8 solusta muodostuneita hivenen taipuilevia tai suoria rihmoja, joiden ympärillä ei ole havaittu limakerrosta. Solut ovat pitkänkapeat, tasapaksut, pyöreäpäiset ja suorat (korkeintaan hivenen taipuneet). Soluissa on yksi seinämyötäinen värihiukkanen, jossa ei ole havaittu pyrenoidia. Solujen leveys on 4,5 µm, pituus keskimäärin 15 µm.
- Laji on melko yleinen maamme erityyppisissä vesissä esiintyen muun planktonin joukossa yleensä vain yksittäisinä rihmoina.

Lähde:


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /www/htdocs/w013174f/kasviplanktonopas.net/uusin/lajisto/laji.php on line 103